Fiecare dintre noi s-a confruntat, cel puțin o dată în viață, cu dureri de cap sau migrene. Aceste dureri sunt extrem de neplăcute, motiv pentru care multe persoane aleg să consume instant medicamente, lucru care nu e tocmai bun pentru sănătate.


Așadar, ca să scapi de durerile de cap, optează pentru remedii naturiste simple, ce sunt la îndemâna oricui.


Sucul de grapefruit

Cea mai simplă modalitate pentru a scăpa de migrene este să bei suc de grapefruit. Combină pulpa a două fructe cu puțină apă, după care amestecă-le bine cu un blender. Bea acest amestec de 2 ori pe zi și nu te vei mai confrunta cu dureri întrucât are un conținut bogat de fibre, vitamina A, vitamina C și carbohidrați.


Sucul de ghimbir
O altă modalitate prin care poți să scapi de durerile de cap este să-ți faci un suc din rădăcină de ghimbir și lămâie. Poți să încerci fie un ceai în care să presari pulbere de ghimbir și lămâie ori să-ți blenduiești aceste ingrediente. Efectele se vor vedea de la primele utilizări.


Scorțișoara

O adevărată comoară pentru sănătate este scorțișoara. Și nu doar pentru aroma deosebită pe care o are, ci pentru faptul că ajută la combaterea scorțișoarei. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-un pahar cu apă o linguriță de scorțișoară și să bei amestecul în 30 de minute. Vei vedea că durerile vor dispărea instant.


De asemenea, o altă modalitate simplă de a scăpa de migrene și de durerile de cap este masajul. Simpla masare a gâtului ori a scalpului poate îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce te va ajuta să te relaxezi și să combați durerile de orice fel.

Articol citit de 3586 persoane