Suntem în plină pandemie de coronavirus, când milioane de oameni din toate colțurile lumii sunt blocați în locuințele lor, iar un aspect deosebit de improtant de care trebuie să ții cont este sănătatea.

În această perioadă, când medicii luptă să salveze persoanele infectate cu noul coronavirus, ar fi bine să nu te îmbolnăvești, motiv pentru care e important să ai grijă de sănătatea ta.

Astfel, în această perioadă, legumele, fructele și verdețurile ar trebui să fie incluse în dieta oricui, întrucât sunt o sursă excelentă de micronutrienți și antioxidanți. De asemenea, consumul de proteine este benefic pentru organism, motiv pentru care îți recomandăm să consumi carne de porc, de vițel, de miel ori curcan, dar și lactate și pește.

Este, însă, important să eviți consumul de carne procesată, precum cârnați, mezeluri, dar și de cartofi, întrucât pot să-ți aducă numeroase kilograme în plus.

Nu uita să bei apă, cel puțin opt pahare pe zi și să eviți să consumi zaharuri ori îndulcitori, care nu doar că sunt bogate în calorii, dar te vor ”ajuta” să câștigi câteva kilograme în plus.

Articol citit de 314 persoane