Întărirea sistemului imunitar este esențială în sezonul rece, motiv pentru care îți propunem să încerci un remediu naturist pe bază de ghimbir.

Potrivit nutriționiștilor, ghimbirul are proprietăți antiastmatice și ajută, de asemenea, la detoxifierea plămânilor. Este indicat chiar și pentru combaterea simptomelor date de răceală și gripă, deoarece reduce temperatura, combate durerile în gât și reduce chiar timpul în care suntem bolnavi.

Ingrediente necesare:

- o rădăcină de ghimbir
- o portocală
- o jumătate de lime
- două lingurițe de miere
- un praf de sare

Curăță portocala, îndepărtează pielițele, iar apoi taie-o sub formă de cubulețe. La fel și ghimbirul, iar apoi trece toate ingredientele prin blender. Consumă sucul obținut imediat, pentru a nu oxida.

De asemenea, pentru a-ți întări sistemul imunitar poți alege să consumi un smoothie delicios cu spanac și scorțișoară. Spanacul conține vitamine și minerale, asigurând astfel întărirea sistemului imunitar.

Ai nevoie de:
- 100 de grame de spanac verde
- o cană de lapte de cocos
- o banană
- o rădăcină mică de ghimbir
- un praf de scorțișoară
- un praf de cardamom

Trece toate ingredientele prin blender, iar apoi consumă amestecul obținut imediat. Acesta nu doar că are o aromă delicioasă, potrivită pentru Crăciun, însă ajută la întărirea sistemului imunitar.

Articol citit de 342 persoane