Una dintre cele mai comune afecțiuni este, fără îndoială, rinita alegerică, care este provocată de polen, graminee, adică ierburi precum fân, gazon ori mucegaiuri și se poate manifesta prin strănut în salve, secreții nazale apoase, obstrucție nazală, prurit, lăcrimare imediat după contactul cu alergenul.

Deși este extrem de neplăcută, iar numărul persoanelor care se confruntă cu rinita alergică este în creștere, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul unor plante.

Așadar, dacă te confrunți cu rinită alergică îți poți ușura respirația cu ajutorul mușețelului, care are proprietăți antiinflamatorii. Așadar, ca să te bucuri de efectele date de ceaiul de mușețel consumă două-trei căni pe zi. Poți, de asemenea, să încerci inhalațiile ori băile de abur cu decoct de mușețel, ce vor desfunda nasul și vor ușura respirația.

Și urzica este eficientă pentru a fluidiza secrețiile și pentru a combate spasmele de la nivelul aparatului respirator. Ca și în cazul de mai sus, poți alege că consumi trei căni de ceai de urzică pe zi, timp de o lună de zile primăvara și o lună toamna.

De asemenea, potrivit experților în medicină naturopată, țelina ajută, de asemenea, la calmarea crizelor de rinită alergică, însă pentru efecte maxime este indicat să consumați decoct de țelină, câte trei căni pe zi. Chiar și infuzia de soc are proprietăți expectorante și este indicată în cazul rinitei alergice, însă este recomandat să consumați patru căni pe zi.

Potrivit experților, simptomele date de rinita alergică pot să dureze toată viața, însă odată cu înaintarea în vârstă sensibilitatea la alergen se poate pierde.

Articol citit de 4256 persoane