Sute de mii de români sunt diagnosticați cu diabet în fiecare an, motiv pentru care, dacă te numeri printre ei și vrei să ții sub control această boală, îți propunem un remediu naturist extrem de simplu, care este la îndemâna oricui.


Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, țelina este benefică pentru organism, având în compoziție 90% apă dar și fibre, vitamine de tip A, B, C, precum și minerale: calciu, fier, potasiu și magneziu. Mai mult decât atât, țelina are efecte hipoglicemiante, motiv pentru care va regla glicemia și va spori răspunsul organismului la acțiunea insulinei.

Tocmai de aceea îți propunem un remediu naturist, ușor de preparat, pe care-l poți obține cu ajutorul a 2 ingrediente pe care le ai, fără doar și poate, în bucătărie.

Ai nevoie de:

- 300 de grame de rădăcină de țelină
- 6 lămâi.

Mod de preparare:


Spală bine rădăcina de țelină, după care trece-o prin răzătoare. Pune-o mai apoi într-o oală, după care stoarce zeama lămâilor și adaug-o peste țelină.

Pune apă într-o altă oală la fiert și apoi pune-o în oala în care se află țelina și lămâia. Așteaptă să dea în fiert, după care las-o să se răcească timp de 2 ore.

Când s-a răcit, pune amestecul într-un borcan și apoi la frigider. Consumă câte o lingură din acest preparat în fiecare zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Această cantitate este suficientă pentru un tratament de 2 luni.

Printre beneficiile țelinei se numără proprietatea de a reduce colesterolul din sânge, motiv pentru care unii dintre specialiști recomandă să fie inclusă în dietă zi de zi, fie ca salată, fie ca adaos în mâncare.

Mai mult decât atât, țelina are un aport caloric mic, motiv pentru care este eficientă în slăbit. Are, de asemenea, proprietatea de a întări sistemul imunitar întrucât este o sursă excelentă de antioxidanți puternici, între care zeaxantină, luteină și betacaroten.

Articol citit de 4315 persoane