Oameni de toate vârstele și de toate sexele se confruntă cu artrita, o afecțiune ce poate afecta nu numai articulațiile ci și mușchii, oasele, tendoanele și ligamentele care le susțin, ducând chiar la apariția unor dizabilități în cazul adulților și copiilor.

Deși această boală nu poate fi tratată, poți ține în frâu simptomele cu ajutorul unei alimentații sănătoase, care este bogată în legume și fructe. Poți, de asemenea, să încerci aceste băuturi obținute din ingrediente naturale, ce au rolul de a ameliora simptomele date de artrită.

Vin roșu
Un pahar de vin roșu ține medicul la distanță. Grație conținutului de resveratrol, care are proprietăți antiinflamatoare, consumul de vin roșu duce la reducerea riscului de apariție a osteoartritei și a artritei reumatoide. Este, însă, indicat să bei vin roșu cu moderație, întrucât un consum exagerat poate cauza deshidratarea organismului.

Suc de cireșe
Multe dintre sucurile naturale sunt bogate în vitamina C, care are numeroase beneficii pentru organism. Totuși, experții vă recomandă sucul de cireșe, deoarece antioxidanții regăsiți în acesta au puterea de a neutraliza radicalii liberi ce determină apariția inflamațiilor. De asemenea, sucul de cireșe este benefic pentru a combate simptomele date de osteoartrită.

Lapte
Unii susțin că persoanele care se confruntă cu artrită n-ar trebui să consume lactate, însă un pahar cu lapte te poate ajuta să previi agravarea osteoartritei. Renunță, însă, la iaurturi, întrucât nu sunt deloc benefice pentru pacienții cu artrită.

Ceaiuri
Benefice pentru organism, ceaiurile, indiferent că vorbim de cel verde, negru ori alb, au un conținut bogat de polifenoli, ce au proprietăți antiinflamatorii. Așadar, potrivit experților în medicină naturopată ceaiurile ajută la prevenirea simptomelor date de artrită și ajută la întărirea cartilajelor.

Articol citit de 3270 persoane