Persoanele care se confruntă cu sindromul colonului iritat ar trebui să învețe să-și țină sub control stresul, anxietatea și emoțiile, întrucât acestea pot înrăutăți simptomele.

Sindromul colonului iritabil este o problemă cu care se confruntă, în special, femeile, și este pus pe seama stresului. Deși medicii n-au stabilit care este cauza exactă a acestuia, ei susțin că este o problemă întâlnită frecvent, ce poate fi ținută sub control cu ușurință.

Așadar, pentru a ameliora simptomele colonului iritabil îți propunem un remediu naturist simplu, pe care-l poți prepara cu ajutorul a două ingrediente, aloe vera și mentă.

Consumând aloe vera zece zile la rând te va ajuta să combați inflamația și iritația colonului, dar și să previi constipația și diareea. De cealaltă parte, menta relaxează pereții intestinelor, reducând astfel durerile, crampele, constipația și diareea.

Ca să te bucuri de efectele acestui remediu naturist trebuie să fierbi 250 ml de apă, iar când începe să clocotească adaugă 40 de grame de gel de aloe vera. Amestecă bine, până când s-a dizolvat, iar apoi adaugă frunzele de mentă. Amestecă bine, iar apoi bea amestecul la temperatura camerei. Pentru efecte maxime, bea două pahare de lichid pe zi.

De asemenea, pentru a combate simptomele sindromului de colon iritabil este musai să renunți la produsele lactate, produsele bogate în grăsime și condimente, dar și la cafea, băuturi carbogazoase. Ar trebui, de asemenea, să consumi mai multe fibre și legume, dar și să bei suc de prune, de mere ori de morcovi.

Articol citit de 321 persoane