Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile terapeutice pe care le are, ginsengul este eficient pentru combaterea a numeroase afecțiuni, indiferent că este consumat ca atare, sub formă de pulbere, capsule sau ceai.

Utilizat pentru prima dată în medicina chineză, în urmă cu sute de ani, ginsengul continuă să fie cultivat în continuare în numeroase țări ca Rusia, America de Nord ori Coreea de Sud, întrucât este o sursă excelentă de substanțe active, între care ginsenozide, care sunt cunoscute pentru proprietățile antiinflamatoare, antiulceroase și hipotensive.

Ginsengul este o sursă excelentă de substanțe active, dar și de compuși fenolici, astfel că ajută la detoxifierea organismului și, mai mult de atât, are puterea de a menține sănătatea inimii și a sistemului nervos, ajutând astfel la susținerea fluxului hormonal.

De asemenea, o altă proprietatea ginsengului este faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar. Conform unui studiu realizat de oamenii de știință, un studiu realizat de curând, pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală și care au urmat o cură cu ceai de ginseng și-au mărit șansele de a trăi fără a dezvolta o boală gravă cu 38%.

Ginsengul este recunoscut pentru tratarea unor afecțiuni ca diabet, leziuni vasculare sau boli cardiace, însă este indicat și în cazul bărbaților, pentru a trata disfuncțiile erectile, ajutând la dilatarea vaselor de sânge și la ușurarea unor procese fiziologice.

De asemenea, ginsengul ajută la stimularea funcțiilor cerebrale, îmbunătățind procesele de memorare și gândirea, ce pot fi afectate de radicalii liberi, care sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Mai mult de atât, ginsengul este eficient, potrivit unor cercetări efectuate de oamenii de știință, în tratarea unor forme de cancer, precum ovarian, de laringe, esofag, de stomac și pancreativ, având puterea de a reduce dezvoltarea și extinderea celulelor bolnave.

Ginsengul nu este, însă, recomandat a fi administrat cu băuturi sau deserturi ce conțin cafeină și nu este indicat nici femeilor care sunt însărcinate sau care alăptează și nici bolnavilor hipertensivi.

Articol citit de 1622 persoane