Merele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, motiv pentru care le poți folosi pentru a combate arsurile la stomac.
O dietă haotică, lipsa exercițiilor fizice și mâncatul înainte de culcare sunt doar câteva dintre problemele care pot determina apariția durerilor la stomac. De asemenea, ele pot fi cauzate și de consumul unor medicamente, precum ibuprofen și aspirină, care pot irita mucoasa. Alteori, arsurile la stomac sunt doar simptome ale unei afecțiuni, precum hiperaciditate gastrică, gastrită ori ulcer gastric.
Cum poți să le combați arsurile la stomac cu ușurință, află mai jos:
Ceai de mere
Pentru a combate arsurile la stomac îți poți prepara ceai de mere, pe care îl obții cu următoarele ingrediente:
- un măr
- suc obținut dintr-o lămâie
- o lingură de ceai de mușețel
Curăță coaja mărului, după care taie merele sub formă de bucăți mici. Adaugă două cești de apă, sucul de lămâie și florile de mușețel. Fierbe totul pentru zece minute, iar spoi strecoară și consumă amestecul.
Oțet de mere
Oțetul de mere conține acizi naturali care ajută la combaterea arsurilor la stomac și, în plus, este chiar ușor de obținut.
Ai nevoie de:
- trei mere mari, curățate
- 1 litru de apă minerale
- două linguri de zahăr brun
Mod de preparare:
Spală merele în apă cu bicarbonat, pentru a le dezinfecta, iar apoi îndepărtează coaja și taie-le sub formă de cubulețe mici. Adaugă zahărul și zdrobește-le până obții un piure.
Într-o sticlă, adaugă apa și piureul de mere, după care acoperă cu ceva pentru ca aerul să pătrundă, însă care să nu permită pătrunderea insectelor. Agită zilnic amestecul timp de zece zile, iar apoi o dată la fiecare două zile. Strecoară amestecul, iar apoi pune-l într-o altă sticlă. Odată ce oțetul de mere e gata, consumă-l diluat cu apă, câte o linguriță la 250 de ml. Efectele vor fi benefice.
Articol citit de 463 persoane
Acest articol nu are comentarii!