Peste 200 000 de persoane din toate colțurile lumii au fost infectate cu noul tip de coronavirus, iar peste 8.000 au murit. Multe dintre state, inclusiv România, au luat măsuri drastice, printre care izolarea socială. Totuși, este important să înveți să te protejezi atunci când mergi la cumpărături.

Ca să previi infecția cu noul tip de coronavirus e musai să stai în casă, dar și să fii extrem de precaută atunci când ieși la cumpărături.

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când mergi la cumpărături este să păstrezi o distanță de cel puțin un metru, chiar și atunci când ești la coadă. De asemenea, ai grijă ca în interior să nu fie multe persoane. Acum, multe dintre magazine au luat măsuri drastice, însă n-ar strica să fii precaută și tu.

De asemenea, spală-ți mâinile frecvent și sau deinfectează-le cu spray ori gel și nu ezita să porți mănuși și mască.

Renunță să mai pui mâna pe bani, întrucât au existat zvonuri care au spus că noul coronavirus ar putea să fie transmis prin intermediul banilor. Plătește cu cardul ori cu telefonul. Vei evita să ai contact cu alte suprafețe, iar riscul de a te infecta este mult mai mic.


De asemenea, nu uita să stai departe de oameni care prezintă simptome ca febră, strănut, tușit. Nu e o rușine să eviți să intri în magazin dacă există astfel de persoane. Să-ți cumperi mâncare este esențial, dar nu-ți asuma niciun risc. Cu cât ești mai responsabilă, cu atât șansele ca virusul să se mai răspândească va fi mai mic.

Articol citit de 654 persoane