Măghiranul este un condiment aromat, folosit de gospodine în bucătărie, însă este recunoscut și pentru proprietățile terapeutice, fiind recomandat pentru tratarea indigestiei, a febrei, dar și a răcelii.
Bogat în vitamine A, E, K, precum și calciu, fier, uleiuri esențiale și acizi fenolici, uleiurile din semințe de măghiran ajută la stimularea secreției de suc gastric și salivă.
Cum poți să folosești măghiranul pentru a combate anumite afecțiuni, află mai jos:
Ameliorează simptomele date de răceală
Potrivit experților în medicină naturopată, maghiranul este eficient pentru a reduce febra și pentru a elimina toxinele din organism. Pentru a te bucura de efectele acestei plante trebuie doar să consumi ceai de maghiran. Sunt recomandate 3-4 căni pe zi, însă cura nu trebuie să dureze mai mult de 1-2 zile. Acesta ajută, de asemenea, și la ameliorarea durerilor date de gripă și răceală.
Ajută la ameliorarea problemelor sistemului nervos
Bogat în flavonoide, maghiranul are proprietăți sedative. Consumat înainte de somn, ceaiul de maghiran ameliorează stările de stres și nervozitate și asigură un somn odihnitor.
Tratează aftele și herpesul
Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă frecvent cu afte ori herpesuri ar fi bine să încerci gargara cu maghiran, întrucât ajută la combaterea lor. De asemenea, sucul proaspăt, extras din frunze, ajută la ameliorarea durerilor de cap, în timp ce uleiul esențial este indicat pentru combaterea reumatismului, a artritei și a entorselor.
De asemenea, ceaiul de maghiran este indicat și pentru dacă simți că nu ai poftă de mâncare, dacă suferi de colici, balonări, flatulență ori bronșită.
Articol citit de 370 persoane
Acest articol nu are comentarii!