Insomnia este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane în ziua de astăzi, când stresul cotidian ne dă bătăi de cap. Totuși, aceasta poate fi combătută fără medicamente, și anume cu ajutorul unor ceaiuri.

Să dormi bine în timpul nopții te va ajuta să ai energie și să-ți rezolvi task-urile pe tot parcursul zilei. Dacă te confrunți uneori cu insomnie, însă, îți recomandăm să nu apelezi la medicamente, ci să consumi ceaiuri.

Care sunt ceaiurile care te ajută să dormi bine, află mai jos:

Ceai de mușețel

O modalitate simplă de a combate insomnia este ceaiul de mușețel. Acesta nu doar că te ajută să combați insomnia, ci te ajută să reduci anxietatea și stresul cotidian. Acesta are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și digestive, astfel că reduce indigestia.

Mod de preparare: Ca să te bucuri de efectele acestui ceal alege să fierbi 250 ml de apă, după care adaugă o lingură de flori de muțețel și una de miere. Așteaptă să infuzeze, iar apoi strecoară și consumă amestecul.

Ceai de floarea-pasiunii

O plantă cu proprietăți sedative, ce ajută la combaterea stresului, depresiei și care îți îmbunătățește starea de spirit este floarea-pasiunii.

Mod de preparare: Este indicat să bei acest ceai cu o oră înainte de somn. Pentru a-l prepara ai nevoie de o lingură de plantă și 250 de ml de apă clocotită. Amestecă ingredientele, iar apoi lasă la infuzat. Adaugă un pic de miere, pentru a-l îndulci.

Ceai de lavandă

Cu o aromă delicioasă, florile de lavandă au fost folosite în aromaterapie pentru a combate stresul, anxietatea și insomnia.

Mod de preparare: Amestecă o lingură de flori de lavandă cu 250 ml de apă fiartă. Lasă totul la infuzat pentru cinci minute, iar apo consumă ceaiul înainte de somn.

Articol citit de 378 persoane