Să-ți păstrezi nivelul de colesterol din sânge în limite normale este esențial pentru a preveni apariția bolilor de inimă. Iar acest lucru poți face cu ușurință alegând să consumi doar anumite fructe.

Să adopți o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume, să limitezi consumul de alcool, să eviți să te strezezi, dar și să faci mișcare cât mai des sunt doar câțiva dintre factorii care contribuie la menținerea sănătății inimii. Totodată, dacă ești predispus la astfel de afecțiuni ori ai un nivel de colesterol crescut este important să înveți să-l ții sub control, pentru a reduce riscul de a dezvolta boli ale inimii.

Care sunt cele mai bune fructe care contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge, află mai jos:

Portocale

Nu doar că sunt delicioase și eficiente pentru întărirea sistemului, însă portocalele contribuie și la menținerea sănătății inimii.

Potrivit nutriționiștilor, portocalele sunt fructe care conțin nutrienți care ajută la menținerea sănătății inimii. Totodată, în urma studiilor de specialitate, oamenii de știință au stabilit că și sucul de portocale ajută la normalizarea nivelului de colesterol din sânge, atât total, cât și cel rău, LDL. Din acest motiv, ei recomandă să-ți începi ziua cu un pahar cu suc de portocale, însă neîndulcit.

Pepene roșu

Potrivit nutriționiștilor, pepenele verde nu doar că este răcoritor, dar poate fi eficient și pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge. Conține licopen, un carotenoid care ajută la reducerea efectelor nocive date de radicalii liberi și, de asemenea, reduce nivelul de colesterol din sânge. Sucul de pepene verde este, de asemenea, benefic pentru sănătate, fiind o sursă de nutrienți, însă nu trebuie să conțină îndulcitori adăugați.

Prune

Dacă adori să prunele, atunci trebuie să știi că acestea sunt extrem de benefice pentru sănătate, având un conținut bogat de nutrienți. Potrivit unui studiu realizat de curând, consumul a 50 de grame de prune pe zi scade nivelul de colesterol semnificativ și, în plus, reduce inflamațiile din organism și sporește activitatea antioxidantă.

Mere

Se spune că un măr pe zi ține medicul la distanță, întrucât are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de nutrienți. Merele conțin pectină, adică niște fibre solubile ce ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 386 persoane