Oameni de toate vârstele se confruntă, în ziua de astăzi, cu probleme ale sistemului digestiv, motiv pentru care îți recomandăm să încerci un smoothie delicios, obținut din câteva fructe ce sunt recunoscute pentru proprietățile digestive.

Persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale sistemului digestiv ar trebui să încerce acest smoothie obținut din fruct de papaya, măr și cereale integrale.

De cele mai multe ori, problemele digestive apar în urma unei diete neechilibrate, însă și factori de tip fizici și emoționali pot afecta sănătatea stomacului, a ficatului și a intestinelor. Din acest motiv este musai să ai o dietă echilibrată și variată și, de asemenea, ar trebui să încerci acest smoothie pe care-l poți consuma dimineața, pe stomacul gol.

Ai nevoie de:

- o jumătate de fruct de papaya
- un măr
- două linguri de ovăz
- o ceașcă de apă
- stevia, pentru îndulcire

Mod de preparare:

Pentru a obține acest smoothie delicios este bine să lași peste noapte ovăzul la înmuiat într-o ceașcă de apă.

Ulterior, trece prin blender fulgii de ovăz cu mărul și cu fructele de papaya. Poți, de asemenea, să adaugi și semințe de papaya, dar nu mai mult de 10.

Dacă vrei ca acesta să aibă o consistență mai lichidă, adaugă mai multă apă.

Îndulcește-l cu stevia și savurează-l dimineața, pe stomacul gol.

Dacă papaya are un conținut bogat de fibre și vitamine de tip A, B și C, ce ajută la eliminarea durerilor și a inflamațiilor, precum și reducerea acidului din stomac, merele ajută la stimularea sucurilor gastrice, fiind benefice pentru a combate ulcere și gastrite.

Articol citit de 921 persoane