Folosit pentru condimentarea multor mâncăruri, maghiarul este considerat a fi o plantă medicinală, având numeroase proprietăți pentru sănătate.

Maghiranul sau Origanum majorana este o plantă recunoscută pentru proprietățile aromatice, fiind folosit în principal în bucătăria mediteraneană. Acesta are considerat o plantă medicinală extraordinară, deoarece oamenii o folosesc pentru proprietățile antiinflamatorii, antibacteriene, gastroprotective și chiar antioxidante.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi maghiran, află mai jos:

Calmează problemele digestive

Una dintre cele mai importante proprietăți ale maghiranului este, potrivit unui studiu publicat în The American Journal of Chinese Medicine, că ameliorează problemele digestive, fiind o sursă excelentă de uleiuri volatile, flavonoide, tanini și alte substanțe.

Ajută la reglarea menstruației

Maghiranul este un aliat de nădejde pentru menținerea sănătății femeilor, în special în cazul celor care se confruntă cu fluctuații ale ciclului menstrual. Acesta ajută la restabilirea echilibrului hormonal și poate avea efecte benefice și în cazul celor care se confruntă cu ovare polichistice.

Ajută la prevenirea infecțiilor

Maghiranul are proprietăți antimicrobiale și antifunghice, motiv pentru care ajută la prevenirea și tratarea unor tipuri de infecții. Acesta ajută, de asemenea, la combaterea bacteriilor care se dezvoltă în intestinul subțire.

Maghiranul nu este, însă, indicat femeilor însărcinate și nici celor care alăptează. Nu este indicat nici persoanelor care urmează un tratament pentru diabet, întrucât poate reduce nivelul de glucoză din sânge.

Pentru a te bucura de efectele acestei plante aromatice poți alege să consumi ceai de maghiran sau îl poți include în prepararea unor supe, salate, mezeluri, conserve ori lichioruri.

Articol citit de 569 persoane