Noul coronavirus se răspândește cu repeziciune în toate colțurile lumii, însă pe lângă măsurile de prevenție clasice, precum izolarea la domiciliu, igiena riguroasă, este musai să înveți și să respiri corect și să scapi de mucus ca să ai plămâni sănătos.

Care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a-ți curăța plămânii, află mai jos:

Băile de aburi

Cea mai simplă modalitate de a-ți curăța plămânii este să-ți faci băi de aburi. Tot ce trebuie să faci este să fierbi doi litri de apă cu plante medicinale precum muguri de pin, cimbru, frunze de rozmarin, mușețel ori oregano. Fierbe până apa dă în clocot, iar apoi închide focul și stai cu fața deasupra vasului, acoperindu-ți capul cu un prosop ori cu un cearșaf. Așteaptă zece minute să acționeze, întrucât te va ajuta să-ți decongestionezi sinusurile și să respiri mai jos.

Scapă de mucus

Acumularea de mucus este determinată de secrețiile fluide ale plămânilor care încearcă să-și mențină nivelul de umiditate. Astfel, flega, acumularea aceea de mucus lipicios, este încercarea organismului de a elimina acumularea excesivă de lichid în plămâni, bronhii și trahee. Ca să scapi de mucus poți alege să consumi ceai fierbinte de lemn dulce, care nu doar că ajută la combaterea afecțiunilor respiratorii, dar întărește sistemul imunitar și previn acțiunea virușilor.

O altă modalitate de a elimina mucusul este menta. Tot ce trebuie să faci este să inhalezi uleiuri esențiale, întrucât ajută la decongestionarea tuburilor bronhice și a sinusurilor. Poți, de asemenea, să consumi bomboane de mentă.

Renunță la fumat

Dacă te numeri printre persoanele care fumează, ar fi bine să renunți la acest viciu. Fumatul are efecte nocive asupra plămânilor și determină agravarea problemelor respiratorii. Iar în cazul unei infecții cu noul coronavirus vei avea nevoie de plămâni sănătăși, întrucât acesta se manifestă prin apariția problemelor de respirație.

Învață să respiri corect

O respirație corectă poate face diferența între viață și poarte și te poate ajuta să susții sistemul cardiovascular, creierul și funcțiile de bază ale organelor. Tot ce trebuie să faci este să-ți întărești mușchii respiratorii, adică diafragma, musculatura abdominală și intercostală. Cum poți să faci asta? Ei bine, încearcă un exercițiu simplu. Stai drept, ține o mână ridicată, astfel încât brațul să atingă urechea și inspiră și expiră. Inspiră în timp ce te înclini în partea opusă brațului ridicat și repetă cu celălalt braț. Evident, e important să te concentrezi și pe expirație, care trebuie să fie amplă. Dacă în mod normal un om elimină doar 30 la sută din aerul din plămâni, această valoare trebuie să atingă 70 la sută.

Nu uita nici să-ți aerisești dormitorul zilnic și să ții în dormitor plante care produc oxigen.

Articol citit de 3143 persoane