O zi petrecută la malul mării ori la piscină îți poate aduce și o răceală, motiv pentru care îți propunem să descoperi ce alimente ar trebui să consumi atunci când ești răcit.

Astfel, potrivit specialiștilor, carnea de pește ori de pui, lactatele, ouăle, precum și fructele și legumele sunt indicate a fi incluse în dietă atunci când suferi de răceală, întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar.

Experții recomandă, de asemenea, consumul de alimente care conțin vitamina C, precum citrice, lămâi, portocale, grapefruit, dar și pătrunjel pot fi consumate cu încredere atunci când ești răcit.

De asemenea, pentru decongestionarea căilor nazale poți alege să bei ceaiuri și lapte calde. În plus, amestecate cu o linguriță de miere, ele pot face minuni pentru sănătatea ta. Astfel, poți să bei cu încredere ceai de mușețel, de gălbenele, cătină ori de tei. Sunt recomandate, însă, cel puțin două căni pe zi.

Nu în ultimul rând, usturoiul ajută, de asemenea, la ameliorarea congestiei nazale atunci când ești răcit, motiv pentru care îl poți folosi pentru a-ți condimenta mâncare.

Și ghimbirul ajută la ameliorarea simptomelor date de răceală și luptă chiar și împotriva inflamațiilor. Astfel, poți alege să-ți prepari un suc de ghimbir cu lămâie, iar efectele se vor vedea rapid, acest amestec având și rolul de a-ți întări sistemul imunitar.

Evident, sucurile obținute din fructe și legume proaspete sunt recomandate în această perioadă, întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar, precum și supa de pui, recunoscută pentru efectele antiinflamatorii, ce ajută la protejarea organismului de bacterii și a virusuri.

Articol citit de 389 persoane