Detoxifierea organismului este deosebit de importantă pentru a preveni apariția unor afecțiuni, însă nu trebuie să urmezi cure drastice, ci e suficient să incluzi în dieta ta anumite condimente.

Eliminarea toxinelor din organism este un proces important, motiv pentru care primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să-ți detoxifiezi organismul este să te asiguri că bei suficientă apă, întrucât acționează ca un purifiant.

De asemenea, trebuie să știi că anumite condimente ajută la eliminarea toxinelor.

Turmeric

Spre exemplu, acest condiment ajută la menținerea sănătății ficatului combătând efectele nocive date de radicalii liberi, paraziți și chiar toxine. Pentru că ficatul joacă un rol important în ceea ce privește detoxifierea organismului ar trebui să încerci un remediu pe bază de turmeric. Amestecă 5 grame de pudră de turmeric cu 250 de ml de apă fiartă, lasă să acționeze 4 minute, iar apoi consumă amestecul.

Cardamon

Aromat și apreciat încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății, cardamonul ajută la detoxifierea organismului și poate elimina bacteriile nocive. De asemenea, ajută la îmbunătățirea apetitului, previne gastrita, menține sănătatea inimii și reduce nivelul de grăsimi din ficat. Pentru a te bucura de efectele acestui condiment îl poți adăuga în mâncărurile tale ori îl poți consuma sub formă de ceai.

Scorțișoară

Cunoscută pentru efectele de detoxifiere a organismului este și scorțișoara, care are este o sursă excelentă de antioxidanți, astfel că ajută la curățarea sângelui, normalizează tensiunea arterială și reduce stresul oxidativ. Cea mai simplă modalitate de a te bucura de efectele acesteia este să bei o cană de apă caldă în care ai dizolvat o linguriță de scorțișoară.

Articol citit de 275 persoane