Oameni de toate vârstele sunt copleșiți în fiecare zi, de stres și de oboseală, motiv pentru care îți propunem să le combați cu ajutorul unor remedii naturiste simple, la îndemâna oricui, înainte de a da naștere unor afecțiuni grave.

Așadar, o modalitate super simplă de a combate stresul și oboseala este să consumi apă argiloasă și apă de tărâțe. O astfel de cură este bine să fie urmată timp de 3 săptămâni iar pentru efecte maxime consumă multe legume, fructe și verdețuri.

Pentru a prepara apa argiloasă trebuie doar să pui o lingură de pudră de argilă într-un pahar cu 15 de ml de apă de tărâțe. Lasă totul să acționeze timp de 30 de minute iar apoi consumă amestecul.

Infuzia de tei este, de asemenea, o modalitate simplă prin care poți combate stresul și oboseala. Tot ce trebuie să faci este să pui o lingură de plante în 250 de ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de câteva minute, după care consumă amestecul înainte de culcare. Pentru că induce somnul, ceaiul de tei n-ar trebui să fie consumat în timpul zilei.

Valeriana este, de asemenea, benefică pentru a combate stresul și oboseala. Specialiștii în medicină naturopată recomandă să consumi o linguriță de pulbere de valeriană dimineața și seara, înainte de culcare. Dacă gustul nu este pe placul tău, o poți amesteca cu iaurt.

Stresul și oboseala pot fi combătute cu ajutorul lavandei. Poți opta pentru o tinctură de lavandă pe care o poți amesteca cu miere, astfel încât vei combate gustul amar. De asemenea, poți pune câteva picături de lavandă în cadă, atunci când faci baie. Te vei relaxa instant.

Articol citit de 3299 persoane