Dacă adori frunzele de pătrunjel și obișnuiești să le incluzi în mâncăruri ori în salate sau supe, ar trebui să consumi suc de pătrunjel. Se prepară ușor, are beneficii asupra organismului.

Ce se întâmplă în organism dacă consumi suc de pătrunjel, află mai jos:

Vei ține la distanță bolile de inimă

Bogat în vitamina C, E, betacaroten și antioxidanți, sucul de pătrunjel este recomandat persoanelor care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, întrucât elimină efectele nocive ale radicalilor liberi și previne apariția bolilor de inimă. De asemenea, se pare că studiile de specialitate au arătat că sucul de pătrunjel poate reduce riscul de accident vascular cerebral ori de atac de cord.

Combate infecțiile renale

O altă proprietate a sucului de pătrunjel este faptul că ajută la detoxifierea organismului și a organelor interne, prevenind astfel apariția afecțiunilor renale. Ba mai mult, datorită conținutului bogat de vitamina B, C, cupru, sodiu și potasiu, acesta îmbunătățelte funcționarea optimă a rinichilor.

Combate respirația neplăcută

Dacă te confrunți cu respirație neplăcută, atunci sucul de pătrunjel este o alegere inspirată, întrucât ajută la curățarea organismului, eliminând toxinele.

Previne apariția cancerului

Grație conținutului bogat de antioxidanți, precum monoterpenii, ftalidele și poliacetilenă, sucul de pătrunjel ajută la prevenirea unor forme de cancer și este, de asemenea, un remediu eficient pentru ameliorarea infecțiilor pulmonare ori a astmului.

Nu în ultimul rând, sucul de pătrunjel ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind o sursă excelentă de vitamina C.

Ca să te bucuri de efectele acestuia poți stoarce frunzele în storcătorul electric, iar apoi să torni apă cât să le acopere.

Articol citit de 659 persoane