Oricine iubește bujorii, care au un miros senzațional și au puterea de a schimba vibe-ul oricărei încăperi, însă aceștia sunt benefici și pentru sănătate, lucru care nu prea e cunoscut de oameni.

Conform specialiștilor în medicină naturopată, petalele de bujori conțin numeroase substanțe minerale și oligoelemente, precum fier, mangan, cupru, magneziu, calciu, dar și vitamina C ori flavonoide, motiv pentru care sunt recomandate ceaiurile din petale de bujori.

Potrivit experților, petalele din bujori au efecte terapeutice, ajutând la normalizarea metabolismului, la combaterea insomniilor, dar și la eliminarea stărilor de anxietate.

Astfel, poți prepara o infuzie din petale de bujori amestecând o lingură de petale mărunțite cu 250 ml de apă clocotită. Așteaptă să infuzeze, iar apoi bea amestecul de două ori pe zi, pentru zece zile.

Dacă suferi de gastrită ori de ulcer gastric, ar trebui să consumi decoct din bujori, întrucât proprietățile bacteriene ajută la combaterea multor probleme de sănătate.

Astfel, trebuie să fierbi 400 ml de apă, iar apoi, când a dat în clocot, să adaugi o rădăcină de bujor mărunțită. Mai lasă la fiert pentru cinci minute, iar apoi lasă la răcit. Strecoară amestecul, iar apoi bea amestecul cu 20 de minute înainte de mesele principale ale zilei, câte 100 de ml.


Ceaiurile din petale de bujori sunt recomandate și celor care suferă de bronșită ori care se confruntă cu tuse, însă este indicat să-l beți în combinație cu măghirat ori zmeură.

De asemenea, ceaiul din petale de bujori ajută și la întărirea sistemului imunitar, însă este bine să consumați cel puțin trei căni de ceai pe zi. O cură ar trebui să dureze cel puțin o lună de zile, însă este musai să nu-l consumați cu miere.

Articol citit de 4296 persoane