Odată cu înaintarea în vârstă, unul dintre cele mai importante lucruri din viața ta va deveni menținerea stării de sănătate. Iar păstrarea arterelor curate, lipsite de depozite de grăsime, este un factor deosebit de important, întrucât blocajele arteriale sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea ta.


Astfel, apartiția unor depozite de grăsime pe pereții vaselor de sânge sau a arterelor, așa cum sunt denumite, se pot transforma în plăci de aterom, ceea ce înseamnă că determină îngustarea arterelor și pierderea elasticității lor, iar în timp pot să apară afecțiuni precum accident vascular cerebral ischemic, boala cardiacă ischemică sau boala arterială periferică.

Toate acestea sunt afecțiuni ce se pot manifesta prin dureri groaznice, ce apar fie la nivelul pieptuli ori chiar la nivelul picioarelor, în cazul bolii arteriale periferice.

Ca să combați aceste afecțiuni îți propunem să optezi pentru tratamente naturiste. Spre exemplu, poți amesteca 3 căței de usturoi cu 250 de ml de lapte, iar apoi să consumi amestecul. Usturoiul conține substanțe sulfuroase și antioxidanți, ce au rolul de a reduce lipidele din pereții arteriali, ceea ce duce la lărgirea pereților arteriali dar și la creșterea fluxului de sânge. Astfel, circulația sângelui va fi îmbunătățită, întrucât țesuturile vor primi nutrienții și oxigenul de care au nevoie.

Un alt remediu naturist pe care îl poți încerca este să amesteci 5 grame de pulbere de turmeric cu 25 de grame de miere și 200 de ml de lapte cald. Amestecă bine aceste ingrediente și bea acest amestec de 3 ori pe săptămână, de câte 2 ori pe zi. Atât mierea, cât și turmericul au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, astfel că îmbunătățesc considerabil circulația sângelui.

Și piperul Cayenne este benefic pentru reglarea nivelului de colesterol din sânge, dar și pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Astfel, tot ce trebuie să faci este să pui 2 grame de pulbere de piper Cayenne în 250 de ml de apă caldă, iar apoi, după ce ai amestecat totul bine, să bei amestecul. Consumă-l de 2 ori pe zi, pentru 2 săptămâni. Efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 5002 persoane