Lăptișorul de matcă, acea substanță ce este secretată de albinele lucrătoare, este un adevărat super-aliment, având numeroase beneficii pentru organism.

Lăptișorul de matcă conține nutrienți ce pot hrăni larvele în primele zile de viață, dar și regina pe tot parcursul vieții ei. În ceea ce privește organismul uman, acesta are proprietăți antioxidante, antiîmbătrânire, antiinflamatorii și neurotrofice, întrucât este o sursă excelentă de vitamine de tip B, A, D, C, E și K, dar și antioxidanți, aminoacizi, proteine și ciar lipide, glucide și enzime.

Potrivit experților în medicină naturopată, lăptișorul de matcă ajută la vindecarea rapidă a rănilor, întrucât acesta sporește cojirea pielii și uscarea rănilor. Acesta poate fi folosit chiar și pentru tratarea zonelor cutanate.

Lăptișorul de matcă are proprietăți antioxidante, motiv pentru care susține funcțiile creierului, protejează țesutul nervos, îmbunătățește memoria și chiar previne apariția bolii Alzheimer.

Grație substanțelor pe care le conține, lăptișorul de matcă sporește longevitatea și chiar fertilitatea, atât în cazul bărbaților, cât și a femeilor.

Acest ingredient este recomandat și persoanelor care se confruntă cu colesterol crescut, întrucât ajută la normalizarea acestuia și împiedică depunerea de grăsimi în interiorul arterelor.

Nu în ultimul rând, lăptișorul de matcă întărește sistemul imunitar, previne răceala și gripa, combate stările depresive și ajută chiar și la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, fiind indicat persoanelor care suferă de diabet.

Articol citit de 342 persoane