Ghimbirul nu este recunoscut doar pentru proprietățile antiinflamatorii, însă este senzațional și pentru sistemul digestiv, întărind sistemul imunitar.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma apă cu ghimbir pe stomacul gol, află mai jos:

Îmbunătățește circulația sângelui

Apa cu ghimbir consumată pe stomacul gol este un obicei recomandat persoanelor care se confruntă cu probleme ale inimii, întrucât îmbunătățește circulația sângelui. Ba mai mult, magneziul, zincul și potasiul regăsit în ghimbir ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge, protejând inima.

Previne retenția lichidelor

Ghimbirul are proprietăți diuretice și antiinflamatorii, astfel că elimină toxinele din organism și, mai mult de atât, previne retenția de lichide și, mai mult, oferă un boost de energie organismului.

Întărește sistemul imunitar

Consumul de apă și ghimbir pe stomacul gol conține nutrienți ce ajută la întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel numeroase afecțiuni, precum infecții ale tractului urinar, răceală și gripă, infecții vaginale ori alte afecțiuni.

Ameliorează durerile articulare

Potrivit nutriționiștilor, ghimbirul are efecte calmante, reducând inflamațiile din organism, precum și durerile articulare.

Nu în ultimul rând, ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile antiinfecțioase și expectorante, ajutând astfel la ameliorarea simptomelor gripei și răcelii, dar și tusea și alte simptome ce-ți pot da bătăi de cap în această perioadă.

Ca să prepari infuzia de ghimbir trebuie doar să razi rădăcina de ghimbir, iar apoi dă totul în clocot. Fierbe pentru 15 minute, iar apoi adaugă zeama de lămâie.

Bea o cană de apă cu ghimbir pe stomacul gol, iar pentru efecte maxime consumă trei căni pe zi.

Articol citit de 1488 persoane