Pneumonia este o infecție a plămânilor ce se manifestă prin umplerea cu lichid ori cu puroi a alveolelor pulmonare, ce determină ulterior dificultăți respiratorii.

În această perioadă s-a vorbit foarte mult despre pneumonie, întrucât pacienții diagnosticați cu noul coronavirus au primit, mai întâi, diagnostic de pneumonie. Aceasta se manifestă, de cele mai multe ori, prin tuse, febră, transpirații, frisoane, bătăi rapide ale inimii, respirație scurtă, durere ascuțită, oboseală, greață și vărsături. Aceste simptome pot fi combătute, însă, cu ajutorul unor ceaiuri.

Ceai de ciuboțica-cucului

Bogată în vitamina C, carotenoizi și alte ingrediente benefice pentru organism, ciuboțica-cucului este recomandată pentru a trata bronșite, pneumonie, astm bronșic, tuse, gripă, dar și migrene, insomnie ori boli cardiace. Este, însă, indicat să o consumi sub formă de ceai. Astfel, trebuie doar să amesteci două linguri de flori la infuzat cu 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 20 de minute, iar apoi bea amestecul. Se recomandă consumarea a trei căni pe zi.

Ceai de tei

Ceaiul de tei este o sursă excelentă de compuși fenolici, motiv pentru care întărește sistemul imunitar și ajută la combaterea unor afecțiuni. De aceea, este indicat chiar și pentru ameliorarea simptomelor date de pneumonie. Trebuie doar să amesteci o linguriță de flori de tei în 250 ml de apă clocotită. Lasă totul la infuzat, iar apoi consumă amestecul.

Ceai de măceș

Bogate în vitamina C, fructele de măceș sunt eficiente pentru a combate simptomele date de pneumonie, inclusiv febra. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 250 de ml de apă, după care să adaugi două linguri de fruncte și să lași la infuzat. Consumă trei căni pe zi, timp de două săptămâni, iar efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 1681 persoane