Se spune că persoanele care suferă de diabet n-ar trebui să consume fructe, întrucât conțin o cantitate mare de zahăr. Experții în nutriție, însă, recomandă anumite fructe, motiv pentru care te invităm să le descoperi mai jos.

Asociația Americană a Diabetului recomandă anumite fructe, care conțin o cantitate mare de vitamine și minerale, dar și fibre, acestea fiind esențiale pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, dar și pentru reducerea riscului de apariție a diabetului de tip doi, dacă sunt consumate de persoanele care au predispoziție de a consuma această afecțiune.

Fructe de pădure

Murele, căpșunile ori zmeura sunt fructe ce pot fi consumate cu încredere de diabetici. Sunt considerate superalimente, având un aport bogat de antioxidanți și fibre.

Cireșe

Potrivit nutriționiștilor, o ceașcă de cireșe conține 52 de calorii. Acestea sunt, de asemenea, o sursă bogată de antioxidanți, motiv pentru care ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă, a cancerului, dar și a altor boli.

Piersici

Recunoscute pentru gustul zemos, piersicile pot fi incluse în dieta diabeticilor. Potrivit nutriționiștilor, o piersică de dimensiune medie conține 59 de calorii, dar și 10 miligrame de vitamina C și potasiu.

Citrice

Nu în ultimul rând, persoanele care suferă de diabet pot să consume citrice, precum portocale, mandarine, lămâi și grefruit. Conțin vitamina C, dar și carbohidrați, motiv pentru care ajută la reducerea colesterolului din sânge, dar, în același timp, normalizează glucoza din sânge.

Articol citit de 270 persoane