Infecțiile urinare sunt extrem de întâlnite în rândul femeilor, motiv pentru care îți recomandăm să încerci antibiotice naturale, ce vor combate bacteriile.

Infecțiile urinare sunt descrise de dureri, usturime și stare generală de disconfort, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt antibioticele naturale ce pot ameliora aceste simptome.

Sucul de merișoare

Potrivit experților în medicină naturopată, sucul de merișoare ajută la reducerea apariției infecțiilor urinare sau poate ameliora simptomele, întrucât ajută la stoparea proliferării bacteriilor ce determină apariția infecțiilor urinare, eliminând E.coli, cea mai cunoscută pentru determinarea apriției acestor infecții.

Usturoi

Conform studiilor de specialitate, usturoiul conține alicină, o substanță activă ce este cunoscută pentru proprietățile antimicrobiene. Aceasta are, de asemenea, și proprietăți antifungice, prevenind candidoza.

Ulei de oregano

Potrivit experților, uleiul de oregano are numeroase beneficii pentru sănătate, ajutând chiar la combaterea bacteriei E.coli. Pentru efecte maxime, însă, acesta trebuie să fie administrat în combinație cu ulei de cocos ori cu apă, iar o cură nu poate dura mai mult de două săptămâni.

Vitamina C

Recomandată pentru stoparea înmulțirii bacteriei E.coli, care determină apariția infecțiilor urinare, este și vitamina C. Aceasta este indicată a fi luată în doză de 100 mg pe zi, timp de trei luni, pentru a reduce riscul de infecții urinare. Ea ajută, de asemenea, și la întărirea sistemului imunitar.

Pentru a combate infecțiile urinare poți să consumi, de asemenea, și ceai de coacăz negru, care ajută la diminuarea acidității urinei și ameliorează senzația de usturime. Este indicat, de asemenea și echinacea, care acționează indirect, întărind sistemul imunitar și ajutându-l să lupte cu microbii.

Ceaiul de mușețel ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor din zona abdomenului și are, de asemenea, proprietăți antiseptice și diuretice.

Articol citit de 216 persoane