Drob de miel, cozonac, ouă, pască sau alte deserturi sofisticate... Din toate te-ai înfruptat de Paște iar acum te lupți cu indigestia? Ei bine, trebuie să știi că această problemă poate fi combătută ușor și rapid, cu ajutorul unor remedii naturiste.

 

Principalele simptome date de indigestie sunt reprezentate de dureri de stomac, senzație de greață, disconfort, diaree, aciditate, dureri de cap sau gaze la stomac însă acestea pot fi tratate cu ușurință cu ajutorul unor remedii naturiste.


Consumați cât mai multe legume verzi

Cea mai simplă modalitate pentru a trata indigestia este să renunțați la aportul de carne și de alimente procesate. Consumați, în schimb, legume verzi precum mazăre, broccoli și pătrunjel ori salată verde iar efectele se vor vedea rapid.


Ceaiurile din plante, comori pentru sănătate

Indigestia poate fi tratată cu ajutorul ceaiurilor. Spre exemplu, ceaiul de mușețel poate combate orice problemă digestivă. La fel și ceaiul de mentă. Alegeți, însă, să le consumați neîndulcite iar simptomele deranjante vor fi îndepărtate. Evident, nu uitați nici de ceaiul verde dar alegeți o variantă cu ghimbir sau adăugați ghimbir proaspăt sau lămâie.


Bicarbonatul de sodiu, un alt remediu excelent pentru indigestie

Simptomele date de indigestie pot fi combătute cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, să amestecați bine și să consumați amestecul încet. Acesta va elimina chiar și arsurile gastrice.


Pentru balonare poți încerca ceaiul din semințe de mărar însă trebuie să elimini fasolea, varza, zahărul și alcoolul din alimetație.

Articol citit de 3761 persoane