Fiecare zi începe cu o cafea mare, eventual cu mult lapte? Ei bine, ar trebui să renunți la acest obicei și să o înlocuiești cu ceaiul negru, o alternativă mai sănătoasă și mai benefică pentru organism.


Utilizat în China în urmă cu mii de ani, ceaiul negru are un conținut bogat de cofeină, motiv pentru care îți va conferi un boost de energie. Mai mult de atât, acest conținut de cofeină are rolul de a stimula sistemul nervos central. În plus, potrivit oamenilor de știință, ceaiul negru conține și teină, care excită nervii și are proprietăți diuretice.


În compoziția ceaiului negru se mai găsesc polifenoli, recunoscuți pentru efectele antioxidante dar și pentru a combate degenerarea celulară. Conține, de asmenea, aminoacizi, care sunt responsabili pentru reglarea nivelului de colesterol din sânge dar și pentru a preveni și trata diabetul.


Fosforul, iodul, fluorul, vitamina C și vitamina B se găsesc în compoziția ceaiului negru, toate acestea având rolul de a preveni apariția afecțiunilor osoase precum osteoporoza.


Ceaiul negru are rolul de a combate stresul, având proprietăți antidepresive deoarece ajută la relaxarea sistemului nervos. Ba mai mult, ceaiul negru ajută la îmbunătățirea florei intestinale, îmbunătățește sistemul imunitar. Este, de asemenea, indicat și pentru a reduce apariția bolilor cardiovasculare deoarece are un conținut bogat de antioxidanți, și anume flavonoidele, care sunt recomandate de reglarea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului și a nivelului de trigliceride.

Articol citit de 3376 persoane