Se spune că sănătatea se găsește în natură, iar ceaiurile din plante sunt adevărate comori pentru organism, motiv pentru care în articolul de astăzi îți propunem să descoperi care sunt infuziile eficiente pentru detoxifiere.

Toxinele se acumulează în orice organism odată cu trecerea timpului și pot fi nocive pentru sănătate. Din acest motiv îți recomandăm să urmezi cure cu ceaiuri pentru detoxifiere. Anumite infuzii obținute din plante au proprietăți diuretice și digestive. Ele pot fi consumate timp de trei săptămâni și pot înlocui chiar și ciocolata caldă ori cafeaua pe care obișnuiești să le bei dimineața.

Care sunt cele mai bune infuzii pentru detoxifiere, află ai jos:

Ceai de coada calului

Coada calului este o plantă care este recunoscută pentru proprietățile medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Are proprietăți detoxifiante, iar în combinație cu menta, lemn dulce, anason ori pătrunjel, efectele ei cresc. Este indicat, însă, să combini ingredientele în părți egale. O astfel de infuzie de poate ajuta să-ți cureți plămânii și va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei.

Ceai de cimbru pentru detoxifierea organismului

Cimbrul este o plantă care este cunoscută pentru puterea de a îmbunătăți funcțiile ficatului și ale inimii. Astfel, ceaiul de cimbru este recomandat persoanelor care se confruntă cu probleme digestive ori care suferă de anxietate. Fiind o sursă bogată de antioxidanți, cimbrul ajută la îmbunătățirea funcționării ficatului și chiar a bilei. Tot ce trebuie să faci este să fierbi niște apă, să adaugi o linguriță de cimbru și să lași la infuzat pentru zece minute. Consumă apoi băutura.

Ceai din frunze de căpșuni

Acest ceai nu doar că este o sursă bogată de antioxidanți, dar are și proprietăți diuretice, motiv pentru care poate ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în organism. Pentru a pregăti acest ceai combină părți egale de frunze de mentă, frunze de afine și frunze de căpșuni. Fierbe-le în apă pentru câteva minute, strecoară totul, iar apoi consumă lichidul obținut.

Ceai din frunze de soc

Recunoscute pentru proprietățile terapeutice sunt și frunzele de soc. Acestea ajută la îmbunătățirea digestiei, are efecte calmante și proprietăți diuretice fapt pentru care ajută la detoxifierea organismului. Pentru a te bucura de efectele acestei plante este recomandat să o combini cu mușețel, frunze de salvie sau anason. La fel ca și în cazurile de mai sus, folosește cantități egale de plante.

Evident, pentru a te bucura de efectele maxime ale acestor plante este important să nu adaugi îndulcitori în ele. Totodată, alege să urmezi o cură pentru o perioadă de cel puțin o săptămână, timp în care poți să bei două-trei căni de ceai pe zi.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 445 persoane