Crampele menstruale sunt extrem de neplăcute, motiv pentru care dacă te numeri printre femeile care se confruntă cu această problemă ar trebui să încerci câteva remedii simple, ce te vor ajuta să le combați cu ușurință.

Crampele menstruale sunt descrise ca fiind senzația de durere în partea inferioară a abdomenului și au la bază contracțiile uterine ce sunt cauzate de detașarea ovulului matur. Cum poți să le combați cu ușurință, află mai jos:

Ceai cu scorțișoară

Unul dintre cele mai simple remedii naturiste pentru a combate crampele este scorțișoara. Are proprietăți antiinflamatoare, motiv pentru care o poți folosi cu ușurință pentru a le ameliora. Tot ce trebuie să faci este să fierbi două bețișoare în 3,5 litri de apă. Când a început să dea în clocot, lasă totul la infuzat cinci minute, iar apoi bea două căni pe zi din acest amestec.

Infuzie cu lemn dulce

Crampele menstruale sunt extrem de dureroase și neplăcute, însă îți venim în ajutor cu câteva remedii simple, între care infuzia de lemn dulce. Grație proprietăților antiinflamatoare, acesta ajută la ameliorarea disconfortului. Trebuie doar să-ți prepari un ceai de rizomi de lemn dulce și să bei o cană pe zi. Efectele se vor vedea rapid.

Ceai de pelin

Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile medicinale, pelinul ajută la ameliorarea durerilor abdominale. Trebuie doar să-ți prepari o infuzie și să o consumi de 2-3 ori pe zi, iar durerile vor dispărea rapid.

Articol citit de 567 persoane