Cel de-al doilea weekend al lunii august aduce temperaturi de peste 30 de grade în mai multe zone ale țării, motiv pentru care ar trebui să combați disconfortul accentuat printr-o alimentație corectă și prin hidratare intensă.

Astfel, potrivit experților în nutriție, oamenii de toate vârstele ar trebui să-și adapteze alimentația în zilele caniculare, pentru a se răcori și pentru a-și îmbunătăți digestia.

Ce alimente n-ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică în zilele caniculare, află mai jos:

Pepenele verde

Cu un conținut bogat în apă, de aproape 90 la sută, pepenele verde este ideal pentru a-l consuma în zilele caniculare. Vitaminele și apa care se regăsesc în compoziția acestuia te vor ajuta să te răcorești, dar și să te hidratezi, ceea ce e foarte important atunci când temperaturile din termometre o iau razna.

Fructe uscate

Potrivit experților în nutriție, din meniul zilnic, în zilele caniculare, n-ar trebui să lipsească nici fructele uscate. Consumă cu încredere nuci, caju, migdale ori alune, care sunt bogate în grăsimi bune, vitamine și minerale, dar și antioxidanți, astfel că vor conferi o senzație de sațietate.

Ceai de mentă ori limonadă

Ceaiurile de toate felurile, dar mai ales cel cu mentă, n-ar trebui să lipsească din alimentația ta. Hidratează-te cu ele sau, dacă nu sunt pe placul tău, încearcă limonada cu mentă, întrucât te va ajuta să combați senzația de balonare și să te răcorești.

Castravetele

De asemenea, castraveții sunt nelipsiți din meniul zilnic în zilele caniculare, deoarece te vor ajuta să te hidratezi și să combați retenția de apă din organism. Are puține calorii, dar un conținut bogat de apă, fapt pentru care este benefic pentru organismul uman.

Articol citit de 2630 persoane