Despre beneficiile turmericului asupra sănătății s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă puțini sunt cei care știu că acest ingredient poate fi folosit pentru combaterea acneei.

Turmericul este o sursă bogată de curcumin, un compus activ ce are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, motiv pentru care acționează eficient asupra pielii, combătând nu doar acneea, ci și alte probleme ale acesteia. În articolul de astăzi, însă, îți reocmandăm să descoperi câteva remedii naturiste pentru ameliorarea coșurilor.

De ce să folosești turmeric pentru ameliorarea acneei

Turmericul este un aliat de nădejde pentru persoanele care se confruntă cu acnee. Acest ingredient are proprietăți antibacteriene, capabile să combată microorganisme precum P.acnes, dacă este combinat cu acid lauric.

Totodată, turmericul are proprietăți antiinflamatorii, fapt pentru care acționează eficient asupra problemelor pielii, ajutând la reducerea coșurilor, precum și la regenerarea țesuturilor și ameliorarea cicatricilor lăsate de coșuri.

Ce alte beneficii are turmericul asupra pielii

Spre deosebire de alte tratamente obișnuite, turmericul are și alte beneficii asupra pielii. Grație aportului de curcumin, vitamine și minerale pe care le conține, acest ingredient are beneficii pentru menținerea sănătății, precum:

- sporește strălucirea naturală a pielii
- ajută la vindecarea rapidă a rănilor
- combate psoriazisul
- elimină efectele nocive date de stresul oxidativ și împiedică îmbătrânirea celulară

Cele mai eficiente remedii naturiste cu turmeric pentru acnee

Mască cu turmeric și ulei de cocos

Combinația de ulei de cocos și turmeric este benefică pentru organism, întrucât are proprietăți antimicrobiene și ajută la ameliorarea acneei. Mai mult de atât, uleiul de cocos hidratează pielea și combate afecțiuni precum psoriazis ori eczemă.

Ingrediente necesare:

  • o linguriță de turmeric
  • două lingurițe de ulei de cocos
  • o linguriță de miere

Mod de preparare:

Într-un bol curat, pune turmericul, după care adaugă uleiul de cocos și mierea. Amestecă bine, iar apoi aplică pe față, lăsând să acționeze pentru 20 de minute.

Clătește în profunzime. Totodată, pentru efecte maxime, ai grijă ca pielea să fie curățată bine înainte de a folosi această mască.

Mască pentru acnee cu lapte, miere și turmeric

Mierea are proprietăți antioxidante și reduce inflamațiile rapid, calmând roșeața și irtațiile pielii. În plus, laptele ajută la exfolierea pielii și previne închiderea porilor.

Pentru a prepara această mască ai nevoie de:

  • o linguriță de pudră de turmeric
  • o lingură de lapte
  • o linguriță de miere

Mod de preparare:

Amestecă bine ingredientele până obții o pastă omogenă, iar apoi aplică pasta obținută pe față și pe decolteu. Las-o să acționeze pentru 10-15 minute, iar apoi clătește cu apă caldă. Folosește acest remediu naturist de 2-3 ori pe săptămână, pentru efecte sporite.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 88 persoane