ADHD sau tulburarea hiperactică cu deficit de atenție este o tulburare de comportament întâlnită în rândul copiilor și are cauze genetice, potrivit studiilor de specialitate efectuate de-a lungul timpului. Din păcate, însă, nu există tratament pentru ea, însă poate fi ținută sub control cu ajutorul unui psiholog ori a unui consilier, dar și prin alimentație.
Ce ar trebui să mănânce un copil diagnosticat cu ADHD, află mai jos:
Proteine și carbohidrați complecși
Conform experților, copiii diagnosticați cu ADHD ar trebui să aibă o dietă bogată în proteine și carbohidrați complecși, precum pui, cereale integrale, orez brun ori sălbatic. Este, de asemenea, important ca aceștia să stea departe de zahărul rafinat și de alte dulciuri, întrucât nivelul de zahăr crescut din sânge le poate înrăutăți starea.
Alimente bogate în fier
Un copil diagnosticat cu ADHD ar trebui să consume alimente bogate în fier, întrucât au rolul de a normaliza nivelul de dopamină, care este asociată cu reducerea nivelului de atenție, a abilității de a se focusa. De asemenea, oamenii de știință au stabilit că orice copil diagnosticat cu ADHD ar trebui să consume cel puțin 10 mg de fier pe zi.
Acizi grași Omega 3
Deficiența de acizi grași Omega 3 poate să determine apariția unor afecțiuni psihice, între care depresie și autism, motiv pentru care din dieta lor zilnică n-ar trebui să lipsească peștele, ouăle și nici nucile, care sunt surse excelente de acizi grași Omega 3.
Articol citit de 822 persoane
Acest articol nu are comentarii!