Migrenele nu sunt dureri de cap obișnuite. De multe ori, ele sunt însoțite de dureri puternice, greață, sensibilitate la lumină ori chiar la sunet. Din acest motiv, atunci când te vei confrunta cu un episod, vei fi tentată să faci orice pentru a-l combate.
În articolul de astăzi îți vom prezenta câteva trucuri simple la care poți apela cu încredere pentru a ameliora migrenele. Care sunt acestea, află mai jos:
Evită anumite alimente
Potrivit nutriționiștilor, dieta joacă un rol important în ceea ce privește ameliorarea simptomelor cauzate de migrene. Iar unele dintre alimente și chiar băuturi pot fi factori declanșatori ai migrenelor, motiv pentru care îți recomandăm să eviți următoarele alimente:
- cele mare conțin nitrați, precum hot dog, bacon, cârnați
- ciocolata
- brânza albastră, feta, cheddar, parmezan
- alcool, în special vin roșu
- fructele uscate
- înghețata
- iaurt și alte produse lactate
Aplică ulei de lavandă
Un alt truc simplu care ajută la ameliorarea simptomelor date de migrene este uleiul esențial de lavandă. Fie că îl inhalezi ori îl diluezi cu puțină apă și îți masezi tâmplele, acesta te va ajuta să combați migrenele, să reduci frecvența acestora și, de asemenea, să le reduci din intensitate.
Încearcă acupunctura
Acupunctura se bazează pe injectarea unor ace subțiri în diferite părți ale corpului în încercarea de a stimula vindecarea unor afecțiuni. Un studiu realizat în 2020 a arătat că 20 de sesiuni de acupunctură au fost eficviente în cazul persoanelor care prezentau migrene.
Ghimbirul
Un aliat de nădejde pentru ameliorarea grețurilor este ghimbirul. Acest ingredient și-a dovedit, însă, de-a lungul timpului și eficiența împotriva migrenelor. Pentru a te bucura de efectele acestuia îți recomandăm să consumi două căni de ceai de ghimbir, de două ori pe zi.
Consumă suplimente cu magneziu
Carența de magneziu este asociată cu apariția durerilor de cap și a migrenelor. Astfel, poți include în alimentația ta fie suplimente alimentare care conțin magneziu, fie poți consuma alimente care sunt o sursă bogată de magneziu, precum migdale, semințe de susan, semințe de floarea soarelui, unt de arahide, fulgi de ovăz, ouă, lapte.
Rezervă-ți un loc la masaj
Potrivit specialiștilor, masajul constant poate reduce frecvența migrenelor, care sunt asociate de multe ori cu un nivel scăzut de serotonină. Acesta sporește acest nivel din organism, motiv pentru care după fiecare ședință te vei simți în formă.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 588 persoane
Acest articol nu are comentarii!