Stilul de viață haotic și alegerile alimentare proaste pot să aducă, în timp, probleme serioase ale sistemului digestiv, ceea ce este neplăcut, mai ales că se manifestă prin apariția unor simptome precum constipație, diaree, dureri abdominale, greață ori vărsături sau chiar balonare.


Așadar, dacă te confrunți cu astfel de probleme, trebuie să știi că le poți combate cu ajutorul unor plante medicinale, ce au proprietatea uimitoare de a îmbunătăți digestia.


Ghimbir


Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului încă din cele mai vechi timpuri, ghimbirul este cunoscut și pentru proprietatea de a calma durerile abdominale, de a elimina gazele și senzația de greață. Mai mult de atât, potrivit experților în medicină naturopată, acest ingredient are puterea de a spori pofta de mâncare și de a stimula metabolismul.


Salvia


Cunoscută pentru proprietățile antispastice, antiinflamatoare, coloretice și carminative, fapt pentru care specialiștii atrag atenția că salvia ar putea fi tratată pentru a trata colicii și chiar și diskinezia biliară. Printre altele, are puterea de a combate stările de iritabilitate și suprasolicitate, care sunt asociate cu crizele biliare.


Brusture

Un alt ingredient ce poate îmbunătăți considerabil digestia este brusturele, acesta având puterea de a combate crampele, balonările și stările de vomă. Acesta are, de asemenea, puterea de a elimina toxinele din sânge și de a stimula digestia. Poate fi consumat fie sub formă de ceai, de trei ori pe zi, după mese, dar și sub formă de tinctură.


Lămâia


Cel mai simplu remediu pentru a îmbunătăți digestia este, fără îndoială, zeama de lămâie. La îndemâna oricui, acest remediu poate fi folosit cu ușurință pentru a combate problemele digestive. Tot ce trebuie să faceți este să puneți sucul obținut de la o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă caldă. Consumă amestecul după masă, chiar și de trei ori pe zi și problemele vor dispărea ca prin minune.

Articol citit de 3672 persoane