Oamenii de știință care au studiat coronavirusul au stabilit că persoanele care au fost infectate cu COVID-19 au prezentat o deficiență de vitamina D.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Queen Elizabeth Hospital Trust Trust și Universitatea East Anglia, Spania, Italia și Elveția au fost afectate de pandemia de coronavirus, întrucât sunt țări care au populația îmbătrânită, în rândul cărora există deficiență de vitamina D. Tocmai de aceea, pentru a preveni infecția cu noul coronavirus, oamenii ar trebui să suplimenteze vitamina D din organism.

Care sunt alimentele care sunt o sursă excelentă de vitamina D, află mai jos:

Iaurt

Conform experților, pentru a preveni infecția cu noul coronavirus și pentru a-i conferi organismului cantitatea necesară de vitamina D, atunci ar trebui să consumi iaurt. Bogat în vitamina D și probiotice, acele bacterii sănătoase care se găsesc în mod natural în flora intestinală, acesta ajută la întărirea sistemului imunitar și chiar combate simptomele de răceala.

Brânzeturi

Indiferent care sunt preferatele tale, brânzeturile n-ar trebui să lipsească din dieta ta. Sunt o sursă excelentă de vitamine, între care A, D, E și K, dar și minerale precum calciu, fosfor, magneziu și proteine, astfel că sunt recomandate la orice vârstă, fiind extrem de nutritive.

Pește gras

O sursă excelentă în vitamina D este și peștele gras, motiv pentru care ar trebui să-l consumi fie proaspăt, fie în ulei. Astfel, poți să consumi fie file de hering, somon ori ton, toate acestea având proprietăți excelente pentru sănătate.

Tofu

Sărac în calorii și înlocuitor al brânzei, tofu este un produs care nu trebuie să lipsească din alimentația persoanelor care se confruntă cu deficiență de vitamina D. Cea mai simplă modalitate de a-l consuma e să-l adaugi în salate.

Articol citit de 473 persoane