Despre dezinfectarea alimentelor s-a vorbit mult în timpul pandemiei de coronavirus, iar pe internet au circulat numeroase informații. Dacă unii au spus că este necesară dezinfectarea lor cu bicarbonat cu sodiu sau oțet, alții au fost mai drastici și au recomandat peroxid de hidrogen.

Ce trebuie să știi cu exactitate despre dezinfectarea corectă a alimentelor pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus, află mai jos:

Carne și pește

Carnea și peștele pt fi infestate cu numeroase tipuri de bacterii și pot să determine apariția unor intoxicații alimentare, motiv pentru care ar trebui să alegi întotdeauna produse de calitate, dar și să le refrigerezi rapid. Dacă nu le consumi imediat, este musai să le congelezi. De asemenea, nu le consuma crude. O gătire completă, la cel puțin 75 de grade Celsius va ucide bacteriile, dar și coronavirusul.

Ouă

Cunoscute pentru răspândirea salmonelei, ouăle trebuie să fie păstrate în frigider, la o temperatură constantă. De asemenea, trebuie să știi că nu trebuie să speli coaja, întrucât ea oferă o barieră de protecție. La fel ca și în cazul cărnii, trebuie să fie gătite bine, iar dacă ai făcut o mâncare în care ai inclus ouă ține-o la rece. Vei preveni eventuale intoxicații alimentare.

Fructe și legume

Pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus nu trebuie să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu. Este suficient să le speli bine, să lași să curgă apă rece pe ele. De asemenea, cumpără doar fructe și legume care sunt proaspete.

Evident, trebuie să știi că pentru a te infecta cu noul coronavirus de pe fructe și legume ori alte preparate ai nevoie de o cantitate mare de virus, astfel că cineva ar trebui să strănute ori să tușească asupra produselor, astfel că șansele sunt mici.

De asemenea, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus nu uita să-ți speli mâinile frecvent, dar și să cureți suprafețele din bucătărie și să le gătești suficient.

Articol citit de 430 persoane