Lăptișorul de matcă, acea substanță vâscoasă secretată de albinele tinere, este o sursă excelentă de nutrienți benefici pentru sănătate. Mai mult de atât, acesta are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

Conform experților în nutriție, lăptișorul de matcă este o sursă excelentă de vitamine, între care cele de tip B, dar și A, D, C, E și K, antioxidanți, aminoacizi, între care opt acizi esențiali, dar și minerale precum potasiu, calciu, sodiu, zinc, fier, cupru, mangan.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi lăptișor de matcă, află mai jos:

Reduce nivelul de zahăr din sânge

Conform unor studii de specialitate, lăptișorul de matcă este indicat și în cazul persoanelor care se confruntă cu diabet, deoarece reduce nivelul de zahăr din sânge. Administrat frecvent, acesta ajută și la reducerea nivelului de glucoză.

Previne apariția bolilor de inimă

O altă proprietate a lăptișorului de matcă este faptul că reduce nivelul de colesterol din sânge și previne îngroșarea arterelor, împiedicând depunerile de grăsimi pe interiorul acestora. Astfel, acest ingredient uimitor ajută la prevenirea unor afecțiuni grave, precum infarct ori accident vascular cerebral.

Ajută la vindecarea rapidă a rănilor

Lăptișorul de matcă este eficient și pentru vindecarea rapidă a rănilor ori a altor afecțiuni ale pielii, întrucât are acțiune antiinflamatorii.

Ajută la diminuarea efectelor date de chimioterapie

Persoanele diagnosticate cu forme de cancer pot să consume lăptișor de matcă, întrucât acesta ajută la diminuarea efectelor adverse date de chimioterapie, prevenind apariția unor inflamații, tulburări gastrointestinale ori hipertensiune arterială.

Întărește sistemul imunitar

Lăptișorul de matcă sporește întărirea sistemului imunitar al organismului, prevenind astfel numeroase afecțiuni. Ba mai mult, ajută la prevenirea bolilor infecțioase și a infecțiilor determinate de microbi.

Articol citit de 737 persoane