Se spune că sănătatea se găsește în natură, iar printre fructele care au numeroase proprietăți asupra organismului se numără și castravetele amar. Cunoscut și sub numele de Momordica Charantia, acest fruct cu formă alungită are un conținut bogat de polipeptidă-p, o adevărată ”insulină verde” precum și charantina și momordina - două substanțe recunoscute pentru puternice proprietăți hipoglicemiante.

Așadar, castravetele amar, cunoscut și numele de Momordica Charantia, este recomandat persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet, întrucât ajută la reducerea glicemiei, sporește producția de insulină și reglează nivelul de zahăr din sânge.

Așadar, dacă vrei să te bucuri din plin de efectele date de castravetele amar, poți încerca un smoothie delicios, obținut dintr-un castravete amar, un măr verde, o bucățică de 2 centimetri de ghimbir, suc de lămâie și o linguriță de sare. Amestecă toate ingredientele într-un blender și consumă totul dimineața, pe stomacul gol. Te va ajuta să ții în frâu diabetul.

De asemenea, castravetele amar ajută și la tratarea altor afecțiuni, între care tulburări digestive, boli de ficat, hipertensiune arterială precum și pietre la rinichi. Ba mai mult, potrivit experților în medicină naturopată, castravetele amar oferă protecție împotriva cancerului și a tumorilor, având puterea de a stopa dezvoltarea dar și extinderea lor. Este indicat în prevenirea leucemiei, a limfomului, a coriocarcinomului, a melanomului, a cancerului mamar și de prostată, a tumorilor de piele, a carcinomului limbii și laringelui precum și a cancerului vezical.

De asemenea, ajută la combaterea infecțiilor bacteriene și a virusurilor, fiind util chiar și pentru tratarea ulcerelor.

Castravetele amar ajută și la prevenirea obezității și a bolilor cardiace întrucât stimulează metabolismul și ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și a hipertensiunii arteriale.

Articol citit de 1802 persoane