Deși multe persoane au tendința să creadă că osteoartrita este o afecțiune ce apare în cazul persoanelor în vârstă, odată cu trecerea anilor, adevărul este altul. Mai exact, în ultimii ani, medicii au descoperit această boală și în rândul persoanelor cu vârste sub 35 de ani. De aceea, îți recomandăm să descoperi astăzi sfaturi despre cum poți preveni apariția acestei afecțiuni.

Osteoartrita sau osteoartroza este o boală degenerativă a articulațiilor, aceasta manifestându-se, de cele mai multe ori, prin dureri articulare, rigiditate ale articulațiilor, umflarea articulațiilor, tumefacție locală articulară, mobilitate scăzută ori osteofite.

De asemenea, potrivit specialiștilor, persoanele care se pot confrunta cu osteoatrită sunt cele care se confruntă cu obezitate, cu leziuni articulare căpătate în urma unui accident sau a practicării unui sport, ereditar ori deformări osoase.

Pentru a preveni această afecțiune, este bine să fii informat și să știi care sunt riscurile de a dezvolta această boală. De asemenea, este musai să-ți iei măsuri și să ai un stil de viață atent, pentru a preveni rănile ori factorii de risc ce pot determina apariția acestei boli.

Este, de asemenea, important să fii supravegheat de un medic specialist, care să vadă în ce stare se află articulațiile tale și care să-ți prescrie o schemă de exerciții fizice. Printre altele, specialiștii recomandă adoptarea unui stil de viață atent, pentru a evita obezitatea. Din alimentația ta n-ar trebui să lipsească suplimentele alimentare ce conțin colagen hidrolizat, sulfat de condroitină, glucozamină sau acid hialuronic, ingrediente ce te vor ajuta întărirea cartilajelor.

Evident, în cazul persoanelor care prezintă risc mare de a dezvolta osteoartrită este bine ca pantofii cu tocuri înalte să fie purtați rar. Acestea au nevoie de pantofi care să le ofere stabilitate în timp ce merg, motiv pentru care trebuie să aleagă pantofii perfecți, comozi și ușor de purtat, pentru a evita rănile.

De asemenea, ori de câte ori simți dureri de genunchi, de coapste sau de mâini, mergi la medic cât mai repede. Va fi capabil să-ți dea cele mai bune sfaturi pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

Articol citit de 3807 persoane