Nu există toamnă fără să devorezi cel puțin o plăcintă cu dovleac sau dovleac copt la cuptor. Acesta este, însă, indicat și pentru a trata numeroase afecțiuni, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi cele mai eficiente remedii naturiste.

Considerat a fi o sursă excelentă de fier și vitamine, între care A, B, C și E, dovleacul ajută la reducerea riscului de a dezvolta o infecție la rinichi, de a combate ulcerul, dar și de a ameliora hipertensiunea.

O altă proprietate a dovleacului este faptul că ajută la tratarea arsurilor și a rănilor. Tocmai de aceea, trebuie să dai prin răzătoare miez de dovleac, iar apoi să-l aplici sub formă de comprese pe zonele afectate. Lasă să acționeze câteva ore, iar apoi pune și comprese. Acesta ajută, de asemenea, și la stoparea sângerărilor, motiv pentru care e indicat să fie aplicate felii de dovleac pe tăieturi și zgârieturi.

Un alt remediu naturist eficient pentru ameliorarea insomniilor este dovleacul cu miere și morcov. Trece prin răzătoare puțin miez de dovleac, iar apoi rade și un morcov. Amestecă totul cu puțină miere și consumă amestecul seara, înainte de culcare.

Semințele de dovleac sunt recomandate bărbaților, întrucât ajută la combaterea simptomelor date de prostată. Se recomandă consumul a 20-30 de seminţe crude seara, înainte de culcare. Acestea sunt o sursă bogată de magneziu, mangan şi fosfor, nutrienți responsabili de întărirea imunității ficatului şi a organismului, în general.

Consumarea dovleacului crud este contraindicată persoanelor cu gastrită, cu aciditate a sucului gastric scăzută, cu ulcer gastric şi cu diabet avansat, potrivit experților în medicină naturopată.

Articol citit de 1977 persoane