Rădăcina de ghimbir este recunoscută pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, fiind eficientă pentru ameliorarea durerilor abdominale provocate de balonare, dar și a celor de stomac.

Folosită frecvent pentru prepararea unor supe, sosuri, mâncăruriri marinate ori deserturi, rădăcina de ghimbir ajută la menținerea sănătății organismului.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma rădăcină de ghimbir, află mai jos:

Ameliorează gripa și răcelile

Ghimbirul are prorpietăți antibiotice și este un adevărat expectorant natural, motiv pentru care combate răceala și gripa. Așadar, pentru a-ți întări sistemul imunitar consumă ceai din rădăcină de ghimbir. Este eficient chiar și pentru reducerea simptomelor date de răceală.

Îmbunătățește digestia

Ghimbirul are proprietăți uimitoare asupra sănătății, motiv pentru care ajută chiar și la ameliorarea durerilor abdominale. Este, de asemenea, eficient pentru combaterea constipației, reduce gazele și previne balonarea.

Previne apariția unor forme de cancer

Consumată cu regularitate, rădăcina de ghimbir are efecte anticancerigene și sporește inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, mai ales în ceea ce privește nivelul colonului și al prostatei.

Combate durerile articulare

Rădăcina de ghimbir are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii puternice, motiv epntru care ajută la reducerea durerilor de orice tip, precum și inflamațiile articulare.

Previne infecțiile orale

Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că rădăcina de ghimbit previne dezvoltarea bacteriilor care produc boli gingivale, precum parodontoză și gingivită.

Are efecte antioxidante

Rădăcina de ghimbir este cunoscută pentru proprietățile antioxidante, motiv pentru care îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare și, de asemenea, previne îmbătrânirea celulară.

Articol citit de 359 persoane