Sănătatea se găsește în natură iar sâmburii de struguri sunt extrem de benefici pentru sănătate, la fel ca și pulpa acestora, deși nu au un gust plăcut.

Conform experților în medicină naturopată, sâmburii de struguri sunt o sursă excelentă de flavonoizi dar și de vitamine, între care C și E, astfel că aceștia au proprietăți antioxidante, sporind capacitatea organismului de a combate efectele date de radicalii liberi.

Sâmburii de struguri sunt, de asemenea, recomandați pentru a combate numeroase probleme de sănătate, chiar și pe cele vasculare. Mai exact, ei ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și întăresc arterele, venele și vasele capilare.

Strugurii ajută, de asemenea, la combaterea unor forme de cancer, studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului arătând că aceștia pot induce fenomenul de apoptoză, adică moartea programată a celulelor bolnave. Mai mult de atât, potrivit unor studii efectuate pe șoareci și pe șobolani, extractul din semințele de struguri ajută la reducerea tumorilor de la sân dar și a tumorilor de piele și a leucemiei.

Semințele de struguri pot ajuta chiar și la inhibarea unor tumori benigne, între care fibromul uterin ori chisturi ovariane, andenom sau adenofibrom mamar. Este, însă, indicat să consumați cel puțin 20 sau 30 de ml de ulei de semințe de struguri. O astfel de cură este bine să fie ținută timp de 28 de zile însă numărul curelor nu trebuie să depășească 6 pe an.

Aceștia sunt eficienți și în diete dar au și proprietăți antidepresive, ajutând la îmbunătățirea stării de spirit. Nu în ultimul rând, extractul din sâmburi de struguri este eficient pentru a spori vindecarea rănilor, pentru a preveni declinul cognitiv, precum și de a menține sănătatea inimii.

Articol citit de 1910 persoane