Specialiștii în medicină naturopată vă recomandă să amestecați o jumătate de linguriță de pulbere din rădăcină de valeriană cu una de miere întrucât beneficiile pentru organism sunt multiple.

Este recomandat să folosiți miere de albine de salcâm sau organică pentru ca efectele să fie maxime. De asemenea, este musai să omogenizați cele 2 ingrediente și să consumați amestecul imediat întrucât vă va ajuta să scăpați rapid de durerile de cap.

Acest remediu naturist este indicat pentru a combate durerile de cap, migrenele, crizele de nervi, agitația sau insomnia, întrucât valeriana este recunoscută pentru proprietățile calmante, având un conținut bogat de minerale, precum calciu, fosfor, magneziu și potasiu dar și vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C și E.

De cealaltă parte, mierea este recunoscută pentru proprietățile calmante, antibacteriene, antimicrobiene și antiinflamatorii.

De asemenea, valeriana este recomandată și pentru a combate crampele de stomac și durerile digestive apărute în urma sindromului de colon iritabil. Este indicat să consumi ceai de valeriană, pe care-l poți prepara folosind o linguriță de plantă uscată amestecată cu 150 de ml de apă clocotită. Este indicată, de asemenea, și tinctura de valeriană, în doză de 20 de picături, de 3-4 ori pe zi.

Remediile naturiste cu valeriană n-ar trebui să fie încercate de persoanele diagnosticate cu boli de ficat, care consumă somnifere sau de către femeile însărcinate sau care alăptează.

Articol citit de 3088 persoane