Se spune că nu există tratament pentru oboseala cronică, însă ea poate fi combătută cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase, precum practicarea unui sport, respectarea unui program de somn bine stabilit și evitarea situațiilor stresante.

Dacă ești mereu obosită și te confrunți cu probleme de somn sau de concentrare în timpul zilei, atunci s-ar putea să te confrunți cu oboseală cronică.

Oboseala cronică este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane, iar principalele forme de manifestare sunt durerile musculare, oboseala și problemele de somn. Mai mult de atât, oboseala cronică se poate manifesta și prin amețeală, senzație de leșin, dureri severe de cap, dificultăți de concentrare, creșterea frecvenței cardiace, palpitații, dureri corporale difuze, transpirații, dificultăți de înghițire. Simptomele nu se vor îmbunătăți, însă, dacă dormi mai mult, motiv pentru care îți recomandăm să incluzi în alimentația ta ingrediente naturale, ce te vor ajuta să le combați.

Ginseng siberian

Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului uman, ginsengul siberian îți poate conferi un boost de energie, mai ales că are și puterea de a îmbunătăți performanța psihică, de a reduce durerile musculare și de a-ți spori vitalitatea, întărind sistemul imunitar.

Ginkgo biloba

Problemele de concentrare și de memorie sunt probleme cu care se confruntă persoanele care se luptă cu oboseala cronică. Din fericire, însă, gingko biloba este un remediu naturist ce are proprietatea de a-ți reporni abilitățile mentale. Recunoscut în medicina tradițională chinezească, ginkgo biloba ajută la prevenirea problemelor creierului apărute odată cu înaintareaîn vârstă. Astfel, această plantă ajută la combaterea unor boli grave ca Alzheimer, demență, Parkinson sau alte tratamente, motiv pentru care n-ar strica să consumi fie ceai, fie suplimente naturale cu ginkgo biloba.

Echinacea

Recunoscută pentru proprietățile excelente pe care le are asupra organismului uman, echinacea ajută la stimularea sistemului imunitar, sporește activitatea leucocitelor și crește nivelul de interferon, întrucât ajută la stimularea celulelor sanguine de a anihila agenții patogeni. De asemenea, ajută la îmbunătățirea funcțiilor ficatului, sporind eliminarea toxinelor de mediu.

Polen de albine

O sursă excelentă de proteine, aminoacizi, vitamine și minerale este polenul de albine, care ar trebui să fie consumat cu ușurință de persoanele care se confruntă cu oboseala cronică. Acesta ajută, de asemenea, la combaterea oboselii fizice dar și celei intelectuale, oferind energie pe tot parcursul zilei.

Articol citit de 2560 persoane