Tusea este extrem de neplăcută, indiferent că prevestește o răceală ori este o infecție acută a căilor respiratorii și îți poate aduce numeroase probleme de sănătate dacă nu este tratată la timp.

Ca să ameliorezi tusea, însă, nu trebuie să consumi fel și fel de medicamente, întrucât există mai multe remedii naturiste eficiente pentru ameliorarea tusei. Care sunt acestea, află mai jos:

Mierea

Unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru a scăpa de tuse este mierea, întrucât are puterea de a calma durerea de gât. Așadar, dacă ai răcit ori pur și simplu te confrunți cu o tuse încearcă să consumi o linguriță de miere dimineața și una seara. Va reduce semnificativ tusea și vei avea un somn odihnitor.

Menta

Poate că nu știai, însă eficientă pentru a combate durerile în gât și tusea este și menta. Așadar, atunci când te confrunți cu probleme de sănătate prepară-ți un ceai de mentă pentru a-ți decongestiona căile respiratorii și pentru a fluidiza mucusul. Poți, de asemenea, să încerci o baie de aburi pe care ai pus frunze proaspete de mentă ori ulei esențial de mentă. Pentru efecte maxime, însă, puneți un prosop în cap și inhalează aburii.

Cimbrul

La îndemâna oricui și extrem de benefic pentru sănătate, cimbrul nu te ajută doar să conferi savoare mâncărurilor, ci și să combați tusea și bronșita, întrucât frunzele conțin flavonoide ce relaxează mușchii gâtului. Așadar, pentru a te bucura de efectele acestei plante prepară-ți un ceai folosind două lingurițe de plante uscate cu 250 de ml de apă clocotită. Consumă ceai de cimbru de două ori pe zi, iar starea ta de sănătate se va ameliora.

De asemenea, pentru a combate tusea este musai să beți o cantitate mare de apă și spălați-vă frecvent mâinile, mai ales după tuse, mâncare, mers la baie ori îngrijirea unei persoane bolnave.

Articol citit de 2901 persoane