Cauzată de răceală și gripă, dar și de alergii, tusea seacă îți poate tulbura somnul și te poate determina să te simți mai obosită, însă ar trebui să iei măsuri și să încerci remedii naturiste.

Fie că este cauzată de infecții virale, între care răceală, gripă, bronșită sau laringită ori de alergii, tusea seacă poate fi combătută cu ușurință cu ajutorul unor remedii naturiste pe care le poți pregăti chiar la tine acasă.

Tuse seacă - remediu naturist cu uleiuri naturale

Cea mai simplă modalitate pentru a combate tusea seacă este să încerci inhalațiile cu uleiuri naturale. Inspirând acel aer cald și încărcat cu aburi și alte substanțe volatile, porii vor fi deschiși, iar mucusul topit, crescând astfel vascularitatea mucoaselor respiratorii. Așadar, tot ce trebuie să faci este să fierbi doi litri de apă, iar apoi să adaugi pulbere de sunătoare, de mentă și ceai verde, dar și câteva picături de eucalipt. Lăsați totul la infuzat câteva minute, iar apoi așezați-vă deasupra vasului cu un prosop pe cap și inspirați aburii calzi timp de 15 minute.

Tuse seacă - remediu naturist cu lapte și miere

Ca să scapi de tusea seacă e simplu, mai ales dacă alegi să încerci remediile naturiste. Spre exemplu, unul dintre cele mai eficiente metode este să bei lapte fiert amestecat cu miere bio. Consumă câteva căni pe zi și, pentru efecte maxime, nu mâncați jumătate de oră după ce ați consumat acest remediu.

Tuse seacă - remediu naturist cu sirop de ridiche

Combate tusea seacă cu ajutorul unui remediu naturist simplu, ușor de pregătit în casă. Ai nevoie de o ridiche neagră, pe care trebuie să o tai în felii groase câțiva mm. Pune într-un bol mic câte o felie de ridiche, apoi miere și tot așa. Lasă totul la căldură o noapte întreagă, iar a doua zi pune sucul rămas într-o sticlă. Bea o linguriță pe zi, iar în scurt timp efectele se vor vedea.

Articol citit de 2010 persoane