Tusea seacă apare, de cele mai multe ori, în cazul unei răceli, întrucât organismul reacționează în acest fel pentru a elimina virusurile gripale, bacteriile ori factorii alergeni din organism.

Tusea seacă este întâlnită frecvent în cazul persoanelor de toate vârstele, însă aceasta poate fi combătută cu ușurință cu ajutorul unor tratamente naturiste pe care le poți încerca acasă.

Cum poți să combați tusea seacă, află mai jos:

Lapte cu miere

Cea mai simplă modalitate de a combate tusea seacă este să fierbi 200 de ml de lapte, iar apoi să-l consumi fierbinte, amestecat cu miere. Este important, însă, să nu mănânci nimic timp de 30 de minute.

Sirop de ridiche neagră

Recunoscută pentru proprietățile pe care le are încă din cele mai vechi timpuri, ridichea neagră ajută la combaterea tusei. Trebuie doar să tai câteva felii de ridiche, după care să adaugi câteva linguri de miere. Lasă la căldură până a doua zi, după care strecoară siropul și consumă câte o linguriță.

Sirop de hrean

Un remediu ieftin și extrem de ușor de pregătit este siropul de hrean. Trebuie să treci prin răzătoare 1-2 rădăcini, după care să adaugi o linguriță de oțet și o jumătate de ceașcă de miere. Lasă la macerat 24 de ore, după care consumă câte o linguriță când simți că ai nevoie.

Articol citit de 12208 persoane