Splina este acel organ mic, situat în partea stângă, în zona superioară a abdomenului, sub coaste și are un rol important pentru organism, fiind responsabilă de filtrarea sângelui și a agenților patogeni.
Splina are, de asemenea, și alte roluri în organism, între care distrugerea eritrocitelor și a trombocitelor bătrâne și transformă hemoglobina în bilirubină, motiv pentru care este important să ai grijă să funcționeze la nivel optim.
Astfel, dacă te confrunți cu splina mărită, care se manifestă prin oboseală, pierdere în greutate, anemie și disconfort în partea stângă ori simți că nu funcționează în parametri normali, încearcă aceste remedii naturiste.
Spre exemplu, ceaiul de sânziene are rolul de a detoxifia splina, eliminând agenții patogeni. Astfel, acesti ceai preparat dintr-o linguriță de sânziene și 250 ml de apă clocotită poate fi consumat zilnic de către persoanele care suferă de tulburări ale sistemului limfatic.
Și ceaiul de rostopască este bun pentru menținerea sănătății splinei. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de rostopască uscată cu 200 ml de apă fiartă. Lasă totul la infuzat, strecoară amestecul, iar apoi consumă-l.
Printre altele, ceaiul de urzici este bun pentru menținerea sănătății splinei. Se prepară la fel ca cel de rostopască. Acesta are rolul de a reduce nivelul glicemiei, dar combate și bolile și inflamațiile căilor urinare. Dacă nu-ți place ceaiul de urzici poți consuma și urzici proaspete, care sunt o sursă bogată de vitamina C.
Articol citit de 3795 persoane
Acest articol nu are comentarii!